Arbeidsvoorwaarden en cao

In een arbeidsovereenkomst staan arbeidsvoorwaarden vermeld. Soms zijn dit de eigen voorwaarden van een bedrijf, maar vaak heb je als onderneming te maken met een cao. Arbeidsvoorwaarden beschermen zowel de werkgever als de werknemer. Afspraken staan zwart op wit en zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is.

Verschil arbeidsvoorwaarden en cao

In een arbeidsovereenkomst staan alle voorwaarden vernoemd. Je vindt hierin informatie over onder andere loon, werktijden, opzegtermijnen en pensioen. Een cao is een collectieve arbeidsovereenkomst. Sommige ondernemingen moeten verplicht een cao volgen. Dat betekent dat de arbeidsvoorwaarden al zijn bepaald. Dit kan voordelen met zich meebrengen. De arbeidsvoorwaarden van een cao zijn namelijk vaak aantrekkelijk en dat trekt personeel aan. Als je je niet hoeft te binden aan een cao, dan stel je je eigen arbeidsvoorwaarden op. Je bent hierin dus wat vrijer en kunt eigen keuzes maken die aansluiten op wat jouw personeel verwacht.

Waarvoor kun je Valkering De Graaf Accountants inschakelen?

Het is niet altijd meteen duidelijk welke cao bij jouw onderneming past. Als je hierin een verkeerde keuze maakt, kan dit vervelende gevolgen hebben. Het is daarom fijn om bij belangrijk onderwerpen iemand te hebben die met je meekijkt. Deze personen zijn werkzaam bij Valkering De Graaf Accountants. Wij kunnen bijvoorbeeld de volgende dingen voor je doen:

  • Arbeidsvoorwaarden opstellen
  • Uitzoeken of en bij welke cao je je moet aansluiten
  • Advies geven over en helpen bij cao-controles

Je kunt bij ons terecht voor het complete plaatje. Wij hebben een team aan experts op verschillende gebieden. Bel of e-mail ons en we kunnen samen bekijken wat jouw onderneming nodig heeft.