Jaarrekening

Het is belangrijk om inzicht te hebben in de financiën van je onderneming. Bovendien wil de Belastingdienst ook weten hoe het met jouw organisatie gaat. Hiervoor is het nodig om een jaarrekening op te stellen.

Wat is een jaarrekening?

Een jaarrekening is een overzicht van de financiële situatie van je organisatie over het afgelopen jaar. Het overzicht bestaat uit een balans, een winst-en-verliesrekening en een toelichting. Er zijn twee soorten jaarrekeningen: een fiscale en een commerciële. De jaarrekening wordt vervolgens vertaald naar de belastbare winst uit onderneming wat vervolgens in de aangifte vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting verwerkt wordt. Over die winst betaal je uiteindelijk belasting.

Is het verplicht om een jaarrekening te hebben?

Voor de meeste ondernemingen geldt dat een jaarrekening verplicht is. Kleine ondernemingen, zoals een eenmanszaak of vof, hoeven geen uitgebreide jaarrekening op te stellen.

Wat kan Valkering voor u doen?

Wij kunnen al je werk uit handen nemen. Wij verzorgen het samenstellen van je jaarrekening van A tot Z. Daarnaast kunnen wij aan de hand van de cijfers jou meenemen in hoe het met je organisatie gaat. Waar kun je eventueel op besparen of op welk gebied scoor je juist goed? Uiteraard kun je ook bij ons terecht voor een advies. Neem je gerust contact met ons op en we kunnen vrijblijvend bespreken wat voor jou de beste optie is.