Estate planning

Hoe zitten je nabestaanden erbij als jij komt te overlijden? Of wat voor gevolgen heeft een vervelende scheiding voor je bedrijf? Met zulke vragen hou jij je in je dagelijkse werk niet bezig. Toch is het belangrijk en fijn om te weten wat er gebeurt in bepaalde ingrijpende situaties. Wij kunnen je laten zien wat de mogelijkheden zijn en wat voor vermogen je eventueel nalaat.  

Wat is estate planning?

Estate planning, nalatenschapsplanning of financiële planning. Deze begrippen hebben alle drie met elkaar te maken. Het gaat hierbij om het adviseren over en het regelen van de overdracht van vermogen aan de volgende generatie. Hierbij is het vooral belangrijk dat er zo min mogelijk (erf)belasting betaald hoeft te worden. Jij wilt uiteraard dat zo veel mogelijk van je vermogen wordt overgedragen aan je nabestaanden.  

Wanneer komt estate planning goed van pas?

De meest voorkomende redenen om aan de slag te gaan met estate planning, zijn:

  • Bij, of net voor, je overlijden
  • Bij een echtscheiding
  • Wanneer je gaat emigreren
  • Bij het opstellen van een testament

Bij estate planning heeft het er allemaal mee te maken dat jij niet wilt dat anderen voor financiële verrassingen komen te staan. Daarnaast kan estate planning ook veel betekenen voor de continuïteit van je onderneming. Hoe dit precies zit, weten onze experts als geen ander.

Valkering De Graaf Accountants en estate planning: dit kunnen we voor je doen

Voor elk van bovenstaande situatie heb je een ander overzicht of plan nodig. Wij kunnen je begeleiden bij elk van deze situaties. Van een compleet estate plan tot een samenlevingscontract; je kunt bij ons terecht. Ben je slechts nieuwsgierig naar wat het best bij jouw situatie past? Je kunt ons altijd vrijblijvend om advies vragen.