Begeleiden belastingcontrole

De Belastingdienst houdt toezicht op alle ondernemingen en hun plichten. Uiteraard is op de juiste manier belasting afdragen daar een voorbeeld van. Als onderdeel van het toezichthouden gaat de Belastingdienst op bezoek bij ondernemingen om controles uit te voeren. Dat kan dus ook bij jou zijn. Hoe bereid je je hier goed op voor?

Hoe ziet een belastingcontrole eruit?

Het is nooit zo dat jij plots iemand van de Belastingdienst op de stoep hebt staan. Je zult van tevoren een brief krijgen met daarin het bericht dat jouw onderneming gecontroleerd gaat worden. Vaak wil de Belastingdienst inzicht krijgen in je administratie en bedrijfsvoering. De ene keer zal de controle meer gericht zijn op inkomstenbelasting en de andere keer meer op de btw. De belastinginspecteur zal door wat offertes of facturen bladeren om bijvoorbeeld te controleren of je wel het juiste btw-tarief hanteert. De inspecteur is er niet op uit om boetes te schrijven, maar wil er zeker van zijn dat je de regelgeving snapt. Zijn er echter meerdere dingen die niet lijken te kloppen, dan kan dit grote gevolgen hebben.

Valkering De Graaf Accountants geeft je rust voor de belastingcontrole

Het is vervelend om met stress en spanning een controle in te gaan. Dat is niet nodig en Valkering De Graaf Accountants helpt je daarbij. Wij zorgen ervoor dat je van tevoren meer zekerheid hebt over je onderneming. Dit doen wij door bijvoorbeeld kleine controles uit te voeren. Hoe goed jij je administratie ook op orde hebt, er kunnen altijd kleine fouten voorkomen. Wij tackelen die problemen en zorgen dat jij met je onderneming vlekkeloos door de controle heen komt.

Helemaal zeker zijn van je zaak? Laat je financiële administratie aan ons over.